Skip to content

Graviditet och resan mot moderskap:

Välkommen till vår fördjupning om graviditeten – en fantastisk resa fylld av förändringar, glädje och nya utmaningar.

Under denna spännande tid är det viktigt att ge din kropp den omsorg och uppmärksamhet den förtjänar. Vi är här för att dela med oss av några tips och produkter som kan göra denna resa ännu mer bekväm och njutbar för en blivande mamma.

Från svullnad till lätthet: Kompressionsstrumpor för gravida

Svullna ben och fötter är vanliga problem som många kvinnor upplever under graviditeten. Dessutom ökar risken för blodproppar upp till tio gånger under graviditeten, och detta kan vara ännu högre för kvinnor som genomgår IVF-behandlingar. För att hantera dessa problem är det viktigt att uppmärksamma användningen av kompressionsstrumpor för gravida kvinnor. Mabs kompressionsstrumpor är kliniskt testade och bevisat effektiva för att lindra svullnad i ben och fötter. De hjälper också till att förebygga åderbråck och blodproppar, vilket kan orsaka obehag och smärta till följd av graviditetens hormonella förändringar. Genom att rekommendera Mabs kompressionsstrumpor till gravida kvinnor kan apotekspersonal bidra till att lindra svullnad, förbättra blodcirkulationen och minska obehag och smärta i benen.

Hemorrojder under graviditet och efter förlossningen

Hemorrojder är ett annat vanligt problem under och efter graviditeten som kan vara mycket obehagligt. Scheriproct är en effektiv lösning för att behandla hemorrojder, inklusive klåda, irritation och sprickbildningar vid ändtarmen. Det innehåller två aktiva ingredienser, prednisolonkaproat och cinkokain, som har antiinflammatoriska, klådstillande och smärtlindrande egenskaper. Scheriproct kan ge lindring och förbättra livskvaliteten för kvinnor som lider av hemorrojder under eller efter graviditeten.

Andas lättare med en avsvällande nässpray under graviditeten

Nästäppa kan många ha under graviditeten som kan vara obehaglig och påverka andningsförmågan. Viruseptin är en avsvällande nässpray som kan användas säkert även under graviditeten för att lindra nästäppa och andra förkylningssymptom. Den hjälper till att öppna upp näsan och underlätta andningen utan att skapa beroende. Viruseptin är känd för att vara biverkningsfri och kan användas under en längre tid för att hantera nästäppa under graviditeten.

Vaginal torrhet och naturlig stimulering

En annan vanlig åkomma under graviditeten och efter förlossningen är vaginal torrhet. Trots att många kvinnor upplever detta tillstånd väljer många att inte behandla det, vilket kan påverka deras livskvalitet negativt. Vaginal torrhet kan också öka risken för sekundärinfektioner på grund av en skörare slemhinna som inte är lika motståndskraftig mot bakterier och svamp. Här kommer Multi-Gyn LiquiGel in i bilden. Detta hormonfria gel är utformat för att behandla vaginal torrhet och dess relaterade symtom. Genom att stimulera den naturliga fuktproduktionen i vaginan och reglera vaginalfloran bidrar Multi-Gyn LiquiGel till att förhindra infektioner och irritation som kan uppstå till följd av vaginal torrhet.

Bekämpa oönskat besök: Att hantera bakteriell vaginos

För att bekämpa bakteriell vaginos, en vanlig infektion under graviditeten, finns det Multi-Gyn ActiGel 2in1. Denna dubbelverkande gel återställer vaginans pH-värde och flora genom sitt 2QR-komplex, en naturlig växtbaserad ingrediens som fungerar som en skyddande mur mot skadliga bakterier. Genom att skapa en lätt sur miljö stöder ActiGel 2in1 utvecklingen av goda bakterier och den naturliga läkningsprocessen, vilket bidrar till att minska symtomen och återställa balansen i underlivet. 

Svampinfektioner under graviditeten

Svampinfektioner är också vanliga under graviditeten. För att bekämpa svampen kan Pevaryl vara till stor hjälp. Pevaryl innehåller den aktiva substansen Ekonazol, som effektivt bekämpar svampinfektioner. Det är viktigt att följa behandlingsanvisningarna noggrant och kontakta en läkare om besvären inte förbättras inom 3 dagar eller kvarstår efter 7 dagar.

Återhämtning efter förlossningen

Efter förlossningen behöver det yttre intimområdet extra kärlek och omtanke. Multi-Mam After-Birth Spray är en av våra rekommendationer. Denna fantastiska produkt är utformad för att lugna, skydda, mjukgöra och återfukta den känsliga huden och slemhinnan efter förlossningen. Multi-Mam After-Birth Spray innehåller naturliga ingredienser och har genomgått dermatologiska tester för att säkerställa dess kvalitet.

Amningens hjältar – Skonsam vård för dig och ditt barn

När det kommer till amning kan Multi-Mam Kompresser vara till stor hjälp. Dessa kompresser behandlar besvär som bröstvårtssmärta, svullnad och känslighet. De ger en direkt lugnande och svalkande effekt. Applicera en kompress direkt efter amning för att lindra obehag. Multi-Mam Protect är ett vårdande balm som skyddar bröstvårtorna från att torka ut och spricka. Det mjukgör och återställer hudbarriärfunktionen, och det bästa är att det inte behöver tas bort innan amning.

Lindring under tandsprickningen

Under tandsprickningen, en utmaning för både dig och din baby, kan Multi-Mam Babydent vara till stor hjälp. Denna gel bildar ett mjukt lugnande skikt över det drabbade tandköttet och minskar irritationen som orsakas av tandsprickning. Med en trevlig smak, sockerfri formel och möjlighet att förvaras i kylskåpet för en extra lugnande effekt är detta ett bra alternativ för att ge lindring till ditt barn.

Din resa mot moderskapet är fylld av otroliga ögonblick, förändringar och glädje. För att stötta dig genom dessa spännande steg är det viktigt att ge din kropp den omtanke och uppmärksamhet den förtjänar. Vi hoppas därmed att dessa tips och produkter kommer att vara till nytta!